Battersea Dogs Home - Arches

‘The Design Collective’ were commissioned by the Mechanical and Electrical contractor to undertake the full design for the conversion of existing railway arches on the site of Battersea Dogs Home. The arches have been converted into new kennel spaces and administration areas to create a dog recovery ward. The three arches were separated with a new steel framed mezzanine floor to creates 2 storeys of accommodation. The ground floor within each arch has been subdivided into small recovery kennels.

 

Environmental control is provided via VRV comfort conditioning system with full heat recovery supply and extract ventilation. Water supplies have been separated between potable and non-potable supplies to serve the varying areas within the facility. Due to potential contamination of the supply category 5 booster tanks and pump sets provide water services to the kennel areas. Wholesome water services via a separate feed serve the potable drinking water supplies for the staff.

 

New electrical infrastructure and drainage has been run to service the new facility. Power and lighting for all areas of the unit have been designed especially for the service provided with the lighting providing a sympathetic environment for the recovering animals.

 

 

Image Gallery

Print Print | Sitemap
© The Design Collective